Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak vlstně vznikla Renesmé alias Nesse??

13. 12. 2010

 


 
První semínko (žádná slovní hříčka) bylo zaseto, když jsem dělala internetový výzkum pro Bellu v sedmé kapitole Stmívání. Bella čte legendy o několika skutečných upírech - Danag, Estrie, Upier atd. V knížce jsem se zmínila jen o několika legendách, které jsem četla. Jeden, který jsem nezmínila byl o Upírovi Jedinečný rys této legendy byl, že tento upír mohl zplodit dítě. Tak jsem tento nápad využila pro pokračování. Když jsem se rozhodla psát první pokračování Stmívání (Svítání navždy), věděla jsem, že se to bude točit okolo tohohle poloupířího dítěte.

Když jsem se já a můj editor rozhodli vrátit se k tématu a opravdu rozvinout Belliinu dobu na střední škole, dělala jsem vše pro to, abych to psala v tomhle směru.

Byla jsem vždy velmi pečlivá, když jsem odpovídala na otázky: Mohou mít upíři děti?, protože jsem nechtěla nic vyzradit. Tak jsem se vždy zaměřila na ženskou část upířího společenství: upíři ženy nemohou mít děti, protože jejich těla se už v žádném směru nemění, není tam žádný měsíční cyklus a jejich těla se nemůžou měnit při těhotenství. Úmyslně jsem se vyhnula odpovědi, zda může upír - muž - oplodnit lidskou ženu. Toto jsem si schovávala jako překvapení pro poslední knihu.

Nyní k - Jak je to možné? - Nejprve, není to možné, žádný z těchto příběhu není možný. Je to příběh o neexistujících postavách. Nicméně odpovím jak to funguje:

Upíři jsou fyzicky podobní člověku. Ale jsou tam rozdíly. Vypadají, že mají stejnou kůži jako lidé, ale jejich kůže je silnější a tvrdší než naše. Jejich kůže má stejnou funkci jako lidská kůže, chrání tělo. Ale upíři kůže není ohebná jako lidská, je tvrdá jako krystal. Tekutina podobná jedu v jejich ústech omývá všechny buňky jejich těla tak, aby se moh.li hýbat (poznámka: tato tekutina je velmi hořlavá).
Tato tekutina také způsobuje, že se mohou pohybovat jejich oči )nicméně neprodukují slzy, protože slzy mají oči chránit a zkuste poškrábat oko upíra). Tato tekutina není schopná infikovat člověka jako jed v jejich ústech. Podobně, v těle upíra je mnoho druhů této tekutiny, která nahradila tělní tekutiny člověka a funguje na podobném principu. Upíři mají stále určité reakce - jako dýchání, jiné reakce vymizeli, protože nebyli potřeba. Normální reakce vzrušení jsou v upírech stále. Tekutina v jejich těle přiměje tkáně, aby působili podobně, jak působí při přílivu krve. Jako kůže upíra - která je podobné té lidské - existují v upírech i tekutiny podobné spermatu, který nese genetickou informaci a je schopen spojení s vajíčkem člověka. Tohle nebyl známý fakt v upířím světě (kromě Johamova experimentování) předtím, než se narodila Nessí.

V knize jsem se k tomuhle tématu nedostala, protože je to přiliž komplikované. Také je to pro mě těžké, trpím Homer Simpson syndromem - chichotám se, když na veřejnosti vyslovím slovo sperma.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

?

Miška,9. 6. 2011 21:35

A to môže mať upír s upírkou dieťa?

Re: ?

autorka,30. 7. 2011 11:17

Upír s upírkou nikoli, ale upír s člověkem ano.

Pokud jsi nepochopila vysvětlení od Steph, zkusím to já...

Upírka je narozdíl od lidské dívky "zmražená", nedostává měsíčky, neroste, neroustou ji vlasy, zuby, nehty, tudíž by teoreticky mohla otěhotnět, ale jelikož se, jak už jsem řekla, nemění, nenaroste ji bříškom nemá prostor pro dítě, tudíž dítě, drasticky řečeno, chcípne... :D

Upír je sice taky zmražen, ale narozdíl od upírek, nepotřebuje otěhotnět...
Čili oplodní spermatem ženu/dívku a ona, jelikož se mění, může porodit dítě... poloupíra...

S upírkou toto není možné... :D